Sada čitate
Bečki triptih: najbolja turska kuhinja u gradu

Bečki triptih: najbolja turska kuhinja u gradu

Zašto baš u Beču tragamo za turskom kuhinjom, pitate se? Razlog tome pronalazimo u dugoj istoriji migracije i međukulturalne razmene između. Turska zajednica je duboko ukorenjena u bečkoj društvenoj strukturi, što je omogućilo razvoj autentičnih turskih restorana koji ne samo da zadovoljavaju lokalne ljubitelje egzotičnih ukusa već i čuvaju tradiciju kroz kulinarstvo. U Beču možete pronaći sve, od malih, porodičnih restorana sa tradicionalnim jelima, do luksuznih objekata koji kombinuju turske ukuse sa modernim tehnikama i prezentacijama. Takva raznolikost omogućava da svako pronađe nešto po svom ukusu, bilo da je reč o jednostavnom kebabu ili složenijim jelima poput “Etli Ekmek” ili “Pide”. Najbolja turska kuhinja u gradu? Imamo spisak restorana.

Kent Restoran

Kent Restoran je jedan od najprestižnijih turskih restorana u Beču, sa nekoliko lokacija širom grada, uključujući 20. i 16. distrikt. Ovo mesto je omiljeno među ljubiteljima autentične turske kuhinje, nudeći bogat izbor jela koja uključuju sve od klasičnog kebaba do tradicionalnih vegetarijanskih opcija. Kent je posebno poznat po svom raznovrsnom doručku, koji uključuje tipična turska jela poput “menemena” (omlet sa povrćem) i “biber dolme” (punjene paprike). Enterijer restorana je sofisticiran, sa tamnim plavim zidovima i zlatnim detaljima, što stvara elegantnu i prijatnu atmosferu za goste. Kent Restoran se ističe i po svojoj usluzi, koja je na visokom nivou, sa osobljem koje je uvek spremno da preporuči najbolje specijalitete. Njihova vinska karta sadrži pažljivo odabrane kako turske tako i međunarodne etikete, što upotpunjuje gastronomski doživljaj.

@_juliacata
@kentrestaurants
@niloufarhakak

Salonplafond im MAK

Salonplafond im MAK u Beču je mesto koje donosi inovativan pristup tradicionalnim jelima, savršeno balansirajući između prošlosti i sadašnjosti. Ovaj restoran, smešten unutar Muzeja primenjene umetnosti, nudi jedinstvenu gastronomsku avanturu koja kombinuje sve što austrijska i turska kuhinja imaju da ponude. Jela poput dönera, koja su već postala sinonim za brzu hranu, u Salonplafondu dobijaju potpuno novo značenje. Ovaj restoran koristi najkvalitetnije sastojke, čime se osigurava vrhunski ukus i nezaboravno iskustvo. Posebna pažnja se posvećuje sezonskim namirnicama, što znači da se meni često menja u skladu sa godišnjim dobima. Ovo, naravno, povlači i višu cenu specijaliteta, ali i obezbeđuje svežinu i autentičnost svakog zalogaja. Ambijent restorana odražava spoj tradicionalnog i modernog, s naglaskom na dizajnerskim detaljima i toploj atmosferi.

@sabrinainvienna
Turska kuhinja u Beču: gde jedemo najbolji doner
Turska kuhinja u Beču: gde jedemo najbolji doner

Ferhat Döner

Ni streetfood ne izostavljamo sa gastro mape. Ferhat Döner, smešten u Favoritenstraße 94 u Beču, jedno je od najpopularnijih mesta za döner u gradu. Njegova reputacija je izgrađena na doslednom kvalitetu i pažnji prema detaljima. Ovde se döner pravi sa domaćim hlebom, koji se svakodnevno peče na licu mesta. Upravo to mu daje posebnu svežinu i hrskavost. Meso koje koriste, bilo da je to pileće, jagnjeće ili goveđe, pažljivo je odabrano i začinjeno na način koji savršeno balansira ukuse, dok se povrće i salate pripremaju sveže, pružajući hrskav i osvežavajući kontrast bogatom mesu. Ferhat Döner je postao kultno mesto među ljubiteljima turske kuhinje u Beču, delimično zbog svoje autentičnosti, ali i zbog toga što su vlasnici uspeli da stvore jedinstvenu atmosferu koja kombinuje brzinu usluge tipičnu za fast-food restorane sa kvalitetom koji je obično rezervisan za specijalizovane restorane. Nemojte da vas iznenade dugi redovi ispred lokala.

Turska kuhinja u Beču: gde jedemo najbolji doner
@xnoahkollerx
Turska kuhinja u Beču: gde jedemo najbolji doner
@itsfabiansenn
Turska kuhinja u Beču: gde jedemo najbolji doner
@thorben_sct
Početak