Viralna hrana koja je zaludela internet!
U gastro svetu, postoje neki ukusi i jela koja jednostavno moraju da se probaju, pogotovo kada postanu viralna na društvenim mrežama. Ovaj put, donosimo vam tri gastronomske senzacije koje su trenutno u centru pažnje ljubitelja hrane širom sveta.
Fix Dessert Chocolatier // Dubai Chocolate
Nudi raskošnu selekciju čokolada koje osvajaju svojim bogatim ukusima i luksuznim sastojcima. Njihova ponuda uključuje čokolade sa raznovrsnim dodacima poput badema, lešnika, i egzotičnog voća, ali je čokolada sa pistaćima, knafeh-om, i tahinijem definitivno najviralnija. Ova delikatesa, koja je stekla ogromnu popularnost zahvaljujući Mariji Veheri (Tik Tok), kombinuje kremastu teksturu vrhunske mlečne čokolade sa hrskavim pistaćima, bogatstvom bliskoistočnog knafeh-a, i zemljanom notom tahinija, stvarajući nezaboravan ukus koji savršeno balansira slatko i slano.
All’Antico Vinaio // Italijanski viralni sendviči
Postao je globalni fenomen zahvaljujući svojim tradicionalnim italijanskim sendvičima koji osvajaju svojim punim ukusom i svežinom sastojaka. Slojevi kremaste mocarele, slane mortadele, začinjene pikantne salame i svežeg povrća između hrskavog hleba pružaju autentično iskustvo italijanske ulične hrane. Popularne kombinacije poput „La Favolosa” (toskanska salama, namaz od pekorino sira, namaz od artičoke i začinjeni patlidžan), „L’Inferno” (pečena svinjetina, namaz od ‘nduje, grilovano povrće, rukola) ili „Il Paradiso” (mortadela, straćatela, namaz od pistaća, pistaći), zadovoljavaju svačiji ukus. Ovi sendviči, podjednako ukusni koliko i vizuelno privlačni, savršeno su se uklopili u svet društvenih mreža.
La Relais de Venise — l’Entrecote // Londonski biftek
Za ljubitelje mesa, specijalitet kuće iz La Relais de Venise je apsolutni hit. Ovaj restoran, poznat po svojoj jednostavnosti i kvalitetu, nudi biftek koji je savršenog ukusa i teksture. Poslužen sa njihovim čuvenim tajnim zelenim sosom i hrskavim pomfritom, ova hrana postala je sinonim za vrhunski gastronomski užitak. Upravo zbog svoje jednostavnosti i doslednosti u kvalitetu, ovo jelo postaje sve popularnije među ljubiteljima mesa i fine dining kuhinje.