Sada čitate
Kako da jedete zdravo i bez mnogo mučenja: tost sa pečurkama

Kako da jedete zdravo i bez mnogo mučenja: tost sa pečurkama

Brz i jednostavan doručak – tost sa pečurkama biće vaše omiljeno jelo. Ulje tarfuta daje delikatnu notu pri prženju a parmezan čini svako jelo još ukusnijim.

Pečurke su hranljiva i svestrana namirnica koja se koristi u raznim kuhinjama. One su bogate vlaknima, vitaminima B i D, antioksidantima i mineralima, poput selena i bakra, koji jačaju imunitet i zdravlje srca. Niskokalorične su i sadrže visok procenat proteina. Pečurke takođe sadrže beta-glukane, jedinjenja koja pomažu u jačanju imuniteta i smanjenju upalnih procesa. Njihova tekstura i neobičan ukus čine ih savršenim dodatkom jelima, od salata i supa do glavnih jela.

Za doručak je najoptimalnije da unosite namirnice bogate proteinima. Danas biramo tost sa pečurkama – obrok koji je zasitan, obiluje biljnim proteinima, a može da se kombinuje sa svežim povrćem, avokadom i kuvanim jajima za dodatnu energiju. Umesto hleba od kiselog testa, odaberite bezglutenske opcije i ne zaboravite da ga propržite ili ispečete u rerni za hrskavu teksturu.

Sastojci:

  • 1 kriška hleba od kiselog testa
  • šaka pečuraka
  • 1 kašika putera
  • 2 čena belog luka
  • So i crni biber
  • 60ml pavlake za kuvanje
  • Ulje tartufa
  • Rendani parmezan
  • Vlašac

Priprema:

  • Otopite puter u tiganju, dodajte narendani beli luk i pržite 2 minuta. Dodajte naseckane pečurke, začinite i kuvajte dok ne omekšaju.
  • Sipajte pavlaku za kuvanje, ulje tartufa i parmezan, ostavi da se krčka 2 minuta.
  • Prepecite kiselo testo, preko njega stavite kremaste pečurke, vlašac, još parmezana i crnog bibera!
Početak